Lid ZZP

In2you Paardencoaching

“Mijn naam is Rosalie. Ik ben gediplomeerd paardencoach. Samen met mijn IJslandse paarden coach ik volwassenen én kinderen op zeer diverse gebieden.”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Mijn naam is Rosalie Ottens. Na 20 jaar voor de politie te hebben gewerkt, in diverse functies en op diverse afdelingen, heb ik besloten het roer om te gooien. Als klein meisje droomde ik van werken met paarden en dat heeft me nooit los gelaten. Ik volgde de afgelopen jaren diverse lessen, cursussen en workshops op paardengebied en rij van kinds af aan al op paarden

In 2018 besloot ik, samen met mijn gezin, om onze dromen na te jagen en te verhuizen naar een plek waar wij IJslandse paarden konden houden. Mijn ideaalbeeld voor dit specifieke ras konden wij waar maken op onze huidige locatie in IJhorst. Wij hebben daar een paddock paradise gebouwd, wat het natuurlijk houden van de paarden nastreeft.

Toch wilde ik meer, meer met deze fantastische paarden doen én mensen helpen. Zo ontstond het idee om paardencoach te worden. Ik volgde hierop de geaccrediteerde HBO opleiding bij Open2Contact, welke op basis van de wetenschappelijk bewezen gesprekstechniek ‘motiverende gespreksvoering’ de paardencoachopleiding geeft. Een eigen bedrijf kon niet uitblijven en zo werd mijn droom werkelijkheid, ik startte mijn bedrijf In2You paardencoaching.

In2you betekent letterlijk “in jou” het werken met paarden betekent letterlijk dat het paard precies zo reageert als hoe jij je voelt en gedraagt. Een paard kun je niet voor de gek houden. Ben je niet volledig geconcentreerd bij het paard, zal het paard dit direct laten zien door bijvoorbeeld uit te proberen wat hij kan uitspoken. Doe je alsof je leiding geeft, maar zit het eigenlijk niet in jou, dan zal het paard niet naar je luisteren. Je houdt het paard niet voor de gek. Dit is een prachtige manier om erachter te komen hoe je werkelijk van binnen in elkaar steekt. Hierop is mijn bedrijfsnaam dus ook gebaseerd.

Ik werk met twee vaste paarden, Kári en Brynjar, twee bonte ruinen. Kári is extreem sensitief en is heel fijn om mee te coachen en grondwerken. Brynjar is de grote vriendelijke reus, een echte knuffelbeer en ook heel fijn om mee te werken tijdens de coachings en grondwerk. Daarnaast hebben wij sinds kort een hele lieve Shetlandpony genaamd Pixie. Pixie is een ontzettend lieve knuffelpony en zeer fijn om met kinderen mee te werken.