Ik heb een klacht

Meer informatie over onze klachtenregeling vindt u in ons infoblad “Ik heb een klacht”. Deze vindt u hier.

Wilt u een klacht melden aan Klaver4you? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij doen er natuurlijk alles aan om u de zorg te geven die u nodig hebt en die u past. Het kan voorkomen dat deze zorg niet naar uw wens is, of dat er iets gebeurt is waar u niet blij mee bent. Wanneer u niet tevreden bent over de zorg die u krijgt en u hier wat aan wilt doen, dan kunt u een klacht indienen.

Wanneer u een klacht heeft, geeft u dat aan bij de begeleider of leidinggevende. Vindt u dit moeilijk of wil u dat liever niet, dan kunt u vaak ook nog terecht bij een vertrouwenspersoon van de zorginstelling of een (onafhankelijke) klachtenfunctionaris. Ook is het mogelijk om uw klacht eerst te melden bij het servicecentrum van Klaver4you.

 

Klachtenportaal Zorg

Kan de klacht niet met uw begeleider of leidinggevende opgelost worden of wilt u dat niet, dan kunt u hem altijd indienen bij een klachtencommissie. Dit doet u door naar hen te schrijven of te e-mailen. Klaver4you werkt met de klachtencommissie van Klachtenportaal Zorg. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke professionals die uw klacht onderzoeken en op basis van hun onderzoek een advies geven aan jou en de zorginstelling.

Heeft u uw klacht of onvrede opgestuurd, dan beoordeelt Klachtenportaal Zorg of deze voldoet aan de voorwaarden deze in behandeling te nemen en welke procedure erbij past. Als er informatie ontbreekt of onduidelijk is, nemen zij contact met u op om het volledig te maken en ervoor te zorgen dat de klachtenprocedure goed opgestart wordt.

Wilt u advies over hoe u om kunt gaan met een situatie waar u ontevreden over bent? Ook dan kunt u contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. U start dan nog geen procedure op.

Geef uw klacht door met het klachtenformulier op de website van Klachtenportaal Zorg. U kunt ook een e-mail sturen aan info@klachtenportaalzorg.nl. Weet u niet welke klachtenprocedure voor u geldt? Ook daar kan Klachtenportaal Zorg u mee helpen. Het doel blijft het oplossen van onvrede en klachten.

 

Klachtenregeling bij de zorginstelling

Heeft u een klacht over een van de bij Klaver4you aangesloten zorgaanbieders, meldt deze dan ook altijd bij de zorginstelling zelf. Net als Klaver4you, zijn veel zorginstellingen aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie. Bij hen kun je ook altijd uw klacht indienen.

 

Welke klachtenprocedures zijn er?