Lid ZZP

Cavalli Coaching

“Cavalli betekent paardenkracht. Je ontdekt jouw kracht met mijn paarden. Laten we samen barrières doorbreken. Zodat jij inzicht krijgt in jezelf en kunt groeien als mens!”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Ik ben Ingeborg Greefhorst, oprichter van Cavalli Coaching. Cavalli betekent paardenkracht in het Italiaans. Ik hou van paarden en rij al mijn hele leven paard. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt door verder te specialiseren als gecertificeerd paardencoach en Psychosociaal Therapeut.

Tegenwoordig zijn we “always online” en vergelijken we onszelf constant met anderen, we willen overal bij betrokken zijn en we leggen de lat soms te hoog. Dat kost veel energie, met als gevolg dat je uit balans kan raken. Mijn doel is om je meer bewust te maken van je unieke eigen kracht.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan en cursussen gevolgd om mijzelf te specialiseren. Ik pas deze kennis toe in sessies met kinderen, volwassenen en gezinnen.

Psychische of lichamelijke klachten aanpakken is belangrijk. Want doe je niks, dan bouwen ze stilletjes op tot jouw lichaam zegt: ‘help’. En daar kun je fysiek of mentaal last van hebben. Wil je dat voorkomen of ben je al zo ver? Laat mijn paarden jou helpen. Ze nemen spanning over en brengen je naar de kern van het probleem.

Wat jouw hulpvraag ook is, met mijn paarden gaan we op zoek naar de kern. Vertrouwd, rustig en in jouw tempo of dat van je kind.

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde. Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen een mens of een dier. Zodra ze in contact worden gebracht met een persoon, reageren ze vanuit hun natuur op de spanning en uitstraling die dit ‘nieuwe kuddelid’ met zich meedraagt. 

Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in waar de belemmering mee te maken kan hebben.