Lid

Leerwerkboerderij De Huppe

“Wij richten ons op het realiseren van een zinvolle dagbesteding (één of meerdere dagen per week) om de thuissituatie te ontlasten en het welbevinden van de cliënt te vergroten.”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

De Huppe is een kleinschalig, zelfstandig en agrarisch leerwerkbedrijf, bestaande uit de zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats en een pluk- en groentetuin. Daarnaast hebben wij een Landwinkel waar u terecht kunt voor ambachtelijke streek- en boerderijproducten U bent van harte welkom!

De witte boerderij naast de zorg- en kaasboerderij en de Landwinkel heet al jaren “De Huppe”. Mogelijk dat deze naam afkomstig is van het woord hop of hoppen, een prachtige broedvogel die vroeger in deze omgeving voorkwam.

Ons bedrijf is gelegen in stadsdeel Zwolle-Zuid waar de wijken Schelle en Oldeneel een betoverend en uniek natuurgebied langs de IJssel vormen, het buurtschap IJsselzone Zwolle.

Wij richten ons op het realiseren van een zinvolle dagbesteding aan cliënten op de zorgboerderij (één of meerdere dagen per week) om de thuissituatie te ontlasten en het welbevinden van de cliënt te vergroten. De (jong) volwassen cliënten leren welke werkzaamheden zij willen en kunnen en wat zij er nog voor nodig hebben. De zorgboerderij dient als werk-leerplek. Daar waar mogelijk wordt er gewerkt aan arbeidsintegratie van de jongere/volwassene in een reguliere baan met tijdelijke of indien noodzakelijk langdurige coaching op de werkplek.

Kinderen jongeren en volwassenen met stoornis Autistisch spectrum, ADHD, NAH, LVG of andere psychische stoornissen, die een PGB, WLZ indicatie of beschikking van de gemeente hebben, kunnen bij ons terecht.

Er kunnen ongeveer 20 deelnemers per dagdeel op de boerderij komen. Zij zijn onderverdeeld in minimaal 6 groepen. De begeleiding bestaat per dag uit minimaal 5 medewerkers en 3 tot 5 stagiaires. De groepsgrootte varieert van 1 tot 8 deelnemers per groep.