In zorg bij Klaver4you

Ik heb een zorgvraag

“Ik wil graag leren zelfstandig te kunnen wonen in een eigen appartement.”
“Ik zoek een leuke plek om te werken aan mijn sociale vaardigheden en vrienden te maken.”
“Ik wil later gaan werken, en zoek iemand naast me om me te helpen hier naartoe te groeien.”

Alle uitspraken hierboven kunnen de reden zijn dat jij een zorgvraag hebt. Wanneer je je wilt ontwikkelen en hier ondersteuning bij wilt of nodig hebt, of extra hulp nodig hebt bij je dagelijkse levensbehoeften, dan heb je een zorgvraag. Mensen met een zorgvraag komen meestal terecht bij de gemeente. Professionals van de gemeente (zorgconsulenten) kijken samen met jou naar wat je nodig hebt, en hoe dit het beste geregeld kan worden.  Heb je een langdurige zorgvraag, dan ga je vaak in gesprek met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zorg of ondersteuning kun je krijgen op een zorginstelling of bij je thuis. Ook kun je gaan wonen in een zorginstelling.

 

Welke zorg kan ik krijgen?

De gemeente of het CIZ bepaalt welke zorg of ondersteuning jij nodig hebt, en voor welke periode. Besluiten zij dat je recht hebt op maatwerkondersteuning, dan wordt dit vastgelegd in een indicatiebesluit of een beschikking. Met dit besluit kan de zorg ingekocht worden. In sommige gevallen kun je dit zelf doen met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Ook is er de de mogelijkheid om zorg in te kopen via Zorg in Natura (ZIN). In dit geval regelen de gemeente of het zorgkantoor de financiële zaken over jouw zorg rechtstreeks met de zorgaanbieder. Klaver4you werkt enkel met de financieringsvorm Zorg in Natura.

Er zijn verschillende soorten zorg en ondersteuning mogelijk. Een aantal voorbeelden hier van zijn:

Ambulante Begeleiding

Individuele begeleiding thuis of op locatie. De begeleider ondersteunt je in je ontwikkeling op één of verschillende leefgebieden, zoals sociale contacten, huishouden of persoonlijke verzorging.

Dagbesteding

Onder begeleiding uitvoeren van activiteiten op de zorginstelling. Samen met anderen beleef je een zinvolle daginvulling, waarbij je werkt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke Verzorging

Een professioneel verzorgende komt regelmatig bij je thuis om je te ondersteunen en verzorging aan te bieden wanneer jij dat zelf niet (meer) kan.

Beschermd-/ Begeleid Wonen

Het onder begeleiding (gedeeltelijk zelfstandig) wonen in een appartement of kamer. Je hebt regelmatig contact met een persoonlijk begeleider die je ondersteunt in je ontwikkeling op verschillende leefgebieden.

Logeeropvang

Voor de jeugdigen die soms er even een weekendje uit moeten, is het mogelijk om op de zorginstelling te logeren. Overdag ben je onder begeleiding bezig met activiteiten, en 's avonds blijf je gezellig slapen!

In zorg “via Klaver4you”

Als zorgvrager kun je zorg krijgen “via Klaver4you”. Dit betekent dat wij jouw aanmelding en indicatie ontvangen, en ervoor zorgen dat de zorg netjes aan de zorginstelling wordt uitbetaald. Dit heeft dus niks te maken met hoe de zorg er voor jou uit ziet! Je wordt gewoon op de zorginstelling zelf aangemeld. Je merkt bijna niks van wat wij voor de zorginstelling doen. 

Nieuwsgierig bij welke zorgaanbieders je allemaal terecht kunt? Kijk dan op de interactieve kaart hieronder, of op de links helemaal onderaan de pagina.