Lid ZZP

Hondgenoot

Wij, mijn honden en ik, helpen jou om jezelf beter te leren kennen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zo leer je beter omgaan met situaties waar jij in je dagelijkse leven last van hebt.
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Ben je verlegen of onzeker? Vind je het moeilijk voor je mening uit te komen, of heb je juist een heel grote mond? Thuis, op school of met vrienden kan dit soms best lastig zijn. Hondgenoot kan jou helpen om dit allemaal wat gemakkelijker te maken.

Bij Hondgenoot gaan we altijd uit van het positieve en denken we niet in beperkingen, maar in kansen. En vergeet niet, je bent al goed zoals je bent en je barst van het talent. Samen met mijn honden leer je jezelf nog beter kennen en word je de beste versie van jezelf!

Hondgenoot traint en begeleidt jong en oud in het oefenen van nieuwe sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfinzicht en zelfvertrouwen. Tijdens deze trainingen werk je samen met een van onze psycho sociaal hulphonden.

Honden zijn onvoorwaardelijk en hebben geen oordeel. Hierdoor kunnen ze jou optimaal ondersteunen in het spiegelen van jouw vaardigheden. De trainingen geven je inzicht in jouw oude gedrag, doordat de hond jouw gedrag spiegelt.

 

Tijdens de trainingen gaan we samen op zoek naar mogelijkheden voor nieuw gedrag. Dit doen we buiten in een omgeving die ruimte biedt en rust geeft.

Wanneer je erg bang bent voor honden, kun je ook bij ons terecht. We leren jou de hondentaal. Dat is de basis om elkaar beter te begrijpen. Hierna bouwen we het contact met de hond rustig uit en op jouw tempo. Je zult versteld staan dat het je lukt om in een kort tijdsbestek al rustig te kunnen blijven wanneer er een hond in de buurt is.

Een buddyhond is zeer geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen die leven met bijvoorbeeld autisme, PTSS, angst- of andere psychische stoornissen. Het aangaan van sociale contacten kan erg moeilijk zijn. In deze situaties kan een buddy hond uitkomst bieden. De hond zorgt voor zekerheid en dat geeft jou weer meer vertrouwen om de situatie aan te gaan. Ook kan een buddy hond jouw andere emoties reguleren.

Om te zien wat jij nodig hebt van jouw hond, maken we een traject op maat. Misschien heb je al een hond, of wil je een hond aanschaffen? We helpen je om een fijne hond uit te zoeken, of om jouw eigen hond te testen op geschiktheid. Een Hondgenoot buddyhond traject vanaf pup duurt ongeveer twee jaar.