Lid

Buitensporig Zorg

GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Vanuit Buitensporig Zorg willen we een andere vorm van zorg bieden: professioneel, specialistisch én betrokken: vanuit verbinding met wat cliënten echt willen en echt nodig hebben. Hiermee overstijgen we (zowel in werkwijze als financiering) de hokjes van de reguliere geestelijke gezondheidszorg. En kunnen we (potentiële) thuiszitters veel eenvoudiger en doeltreffender helpen om hun spoor te hervinden – tegen veel lagere maatschappelijke kosten. Ook jongeren die in de reguliere GGZ zijn vastgelopen.

Team
Buitensporig Zorg is voortgekomen uit het werk van Taru Anne van den Born. Opgeleid als psycholoog en ambachtelijk smid, begon hij in 2010 als zzp’er thuiszittende jongeren te helpen om hun spoor te hervinden. Het aantal aanvragen nam snel toe. Daarom schakelde hij steeds vaker anderen in. In 2018 zette hij deze losse samenwerking tussen zzp’ers om in een besloten vennootschap met de naam Buitensporig Zorg. Het ‘ik’ werd een ‘wij’.

Inmiddels werken we met een groeiend team van zorgprofessionals. Om zo goed mogelijk de verbinding te maken met onze cliënten, zijn veel van onze medewerkers zelf ervaringsdeskundig op één of meer van de thema’s waarmee we ons bezighouden: hoogbegaafdheid, ASS, ADHD, of thuiszitten van school of werk.

Partners
We werken dagelijks samen met de drie andere zelfstandige ondernemingen die zijn voortgekomen uit Taru’s werk voor thuiszitters. Bij Smederij Zwolle en spellenwinkel The Fantasy Realm kunnen onze cliënten terecht voor dagbesteding en het opbouwen van een sociaal netwerk. In overkoepelende onderneming Slimme Streken houdt Taru zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe initiatieven voor thuiszitters.