Lid

Zorgboerderij de Maargies Hoeve

“Wij zijn van mening dat mensen vooral duidelijkheid, regelmaat en rust nodig hebben in hun leven. Dit bieden wij hun op onze zorgboerderij.”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

De Maargies Hoeve is een melkveebedrijf, zorgboerderij, theeschenkerij en kooklokaal gelegen in Kallenkote, in de kop van Overijssel. Op mooie locaties bieden wij sinds 2002 dagbesteding en logeeropvang aan diverse doelgroepen. Sinds 2010 is onze sfeervolle theeschenkerij in gebruik en eind 2016 is het Kooklokaal geopend. Kom gerust een keertje kijken hoe het er bij ons aan toegaat en wat wij allemaal te bieden hebben. Dompel je onder in het plattelandsgevoel, geniet van de verrassende en sfeervolle aankleding, neem een kijkje in de stallen, kom tot rust in het kerkje of verwen de innerlijke mens in de theeschenkerij

Op onze mooie locaties bieden wij sinds 2002 dagbesteding en logeeropvang aan diverse doelgroepen. Na een kleinschalig begin met maar enkele deelnemers, zijn we in de loop der jaren uitgegroeid tot een inmiddels volwaardig zorgbedrijf waarbij het streven is dat mensen zich er thuis kunnen voelen, zich kunnen ontplooien en tot rust kunnen komen. Ons aanbod is zeer divers en samen met onze deelnemers zoeken wij naar werkzaamheden en activiteiten die zo veel mogelijk aansluiten bij hun wensen en mogelijkheden. Iedereen doet ertoe!

Wij bieden zorg en een zinvolle dagbesteding aan de volgende doelgroepen:

  • mensen met een verstandelijke beperking
  • mensen met een lichamelijke beperking
  • mensen met psychische of psychiatrische problematiek
  • mensen met een autistische stoornis
  • mensen met niet aangeboren hersenletsel
  • mensen met dementie
  • jeugdigen/jeugdzorg

De Maargies Hoeve kiest bewust voor een combinatie van deze doelgroepen met verschillende leeftijden. Een groot voordeel hiervan is de positieve wisselwerking tussen diverse mensen met verschillende beperkingen en hulpvragen. Per individu wordt er gekeken of er op onze zorgboerderij passende zorg kan worden geboden. Het is van groot belang dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt op de zorgboerderij.