Lid ZZP

Praktijk Borging

Je kunt terecht bij Praktijk Borging met vragen over de opvoeding en of de ontwikkeling van je kind. Vragen over bijvoorbeeld de band met je kind, over eet- of slaapproblemen, vragen over het gedrag van je kind of van jezelf als ouder. Ik bied begeleiding voor ouders met kinderen in de leeftijd vanaf de geboorte tot een jaar of zes.
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Orthopedagogiek voor jonge kinderen en hun ouders

 

Als ouders willen we allemaal het beste voor ons kind. En willen we graag goede ouders zijn.

Tegelijkertijd kan het opvoeden soms een hele uitdaging zijn. En blijkt dat het niet altijd makkelijk is een goede band met een kind op te bouwen of te houden. Je kunt je zorgen maken over de ontwikkeling van dit ene kind. Of er kunnen zaken zijn uit het eigen verleden of opvoeding die je goede voornemens als ouders doorkruisen.

Dan kan het prettig zijn als er tijdelijk iemand met je oploopt en meedenkt.

Praktijk Borging is een kleinschalige orthopedagogie praktijk in Zwolle waarin ruimte is voor jouw verhaal en jouw vragen. Samen gaan we proberen jouw kind beter te begrijpen. En zoeken we naar wat jou gaat helpen om de ouder te zijn die je graag zou willen zijn!

Sinds mijn afstuderen in de studie Pedagogiek in 1994 heb ik op verschillende werkplekken als orthopedagoog gewerkt. De laatste 15 jaar binnen de Jeugdgezondheidszorg. Naast mijn werkzaamheden voor Praktijk Borging ben ik daar nog steeds parttime werkzaam.

Dat ik al zo lang als orthopedagoog werkzaam ben, komt doordat het vak me blijft boeien. Ik vind het nog steeds een voorrecht dat ik mag meedenken met ouders in hun zoektocht naar verbetering in de opvoedingssituatie en geniet er enorm van als ouders na een begeleiding weer zelfstandig verder kunnen.

Ik ben getrouwd en mocht zelf moeder worden van een dochter en een zoon.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen op mijn vakgebied. Ik heb dan ook verschillende postdoctorale scholingen gevolgd (o.a. scholing op gebied van hechting, diagnostiek bij jonge kinderen, psychopathologie bij kinderen). Sinds 2018 volg ik de opleiding Infant Mental Health bij de Rinogroep in Utrecht. Bij de beroepsvereniging van orthopedagogen (NVO) en bij BIG ben ik geregistreerd als Orthopedagoog-Generalist. Ook ben ik SKJ geregistreerd. Deze registraties zorgen ervoor dat professionals vakbekwaam blijven en borgen kwaliteit, reflectie, intervisie en scholing.