Lid

De Houtkern

“Bij de Houtkern krijgen mensen met onder andere dementie en een psychosociale kwetsbaarheid een plek om hun dagen waardig en met voldoening in te vullen. ”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

De Houtkern is een meubelmakerij te Dronten. Naast de prachtige producten die bij de Houtkern worden gerealiseerd heeft de organisatie ook een maatschappelijk oogmerk. Wanneer u een product bij de Houtkern bestelt ondersteunt u indirect de kwetsbaren in de samenleving. Bij de Houtkern krijgen mensen met onder andere dementie en een psychosociale kwetsbaarheid een plek om hun dagen waardig en met voldoening in te vullen. Samen met deze mensen bespreken en onderzoeken wij bij de Houtkern hoe wij hen kunnen helpen, begeleiden en ondersteunen. U krijgt hierdoor een product met een verhaal en een maatschappelijk oogmerk.

De Houtkern is in 2018 opgericht door Jan Willem de Haan. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan binnen diverse meubelmakerijen en interieurbouwbedrijven. Ik heb dit werk in zowel binnen als buitenland mogen uitvoeren. Van jongs af aan heb ik affiniteit met het maken van meubels, woninginterieur en was ik altijd creatief bezig. Het was niet alleen dit prachtige ambacht wat mij bezig hield, de mens als individu wekte ook mijn interesse, met name de kwetsbaren binnen de samenleving. Door de jaren heen zag ik dat hierin de nood hoog is en heb ik de stap gemaakt om een HBO opleiding te volgen voor maatschappelijk werker. Dit heb ik in 2019 met succes afgerond.

Als maatschappelijk werker en meubelmaker heb ik tijdens mijn studie gewerkt aan een nieuw concept binnen de meubelbranche en hulpverlening. Want mijn passie voor het ambachtelijke vak van meubelmaker wil ik inzetten en toepassen. Een bedrijf waarbij meubels, de mens en het maatschappelijk werk samen komen.