Lid

Budle Zorgt

“Wij richten ons op mensen met migratie achtergrond, vooral op mensen uit Oost Afrika, die niet in staat zijn om zelfstandig in hun primaire levensbehoeften te voorzien door problemen op verschillende levensgebieden.”
GA NAAR WEBSITE
OVER ONS

Budle Zorgt is een kleinschalige zorgaanbieder en biedt maatschappelijke zorg/ interculturele begeleiding. In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of via de Jeugdwet. Wij richten ons op mensen met een migratie achtergrond, vooral op mensen uit Oost Afrika, die niet in staat zijn om zelfstandig in hun primaire levensbehoeften te voorzien door problemen op verschillende levensgebieden. Wij bieden ondersteuning op o.a. activering, individuele begeleiding en gezinsbegeleiding.

Veel van onze cliënten zijn onbekend met het Nederlandse systeem van zorgaanbod en met de weg die leidt naar het verkrijgen van die zorg. Daarnaast is er een sprake van taalbarrière en cultuurverschillen, waardoor de klik met de Nederlandse hulpverleners niet altijd aanwezig is.

Budle zorgt is gespecialiseerd in hulpverlening op maat. Door affiniteit van onze medewerkers op taal en cultureel vlak, voelt de (Somalische en Eritrese) doelgroep zich begrepen en kan bij ons terecht.

Ons doel is dat de cliënt volledig mee kan doen aan de maatschappij en om dat met u te bereiken heeft Budle Zorgt oog voor de interculturele communicatie, oog voor de beleving van ziekte en problemen bij een cliënt met andere achtergrond en hoe deze cliënten uiting geven of omgaan met ziekte en problemen, maar ook de hulp zoek gedrag van de cliënt.