Lid ZZP

AJ Verslavingszorg

OVER ONS

Mijn naam is Arjen Jansma, 53 jaar en woonachtig in Heerde. Na een dertigjarige alcoholverslaving veroorzaakt door de diagnose ADHD en een angststoornis met paniekaanvallen ben ik nu ruim zes jaar weer back on track. 

Werken in de verslavingszorg is één van de belangrijkste doelen in mijn leven geworden. Gepassioneerd en geïntrigeerd ga ik te werk. Zolang ik niet daadwerkelijk geïnteresseerd ben in mijn cliënten zal ik nooit het uiterste uit mij zelf kunnen halen en het beste voor een ander kunnen bieden vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid. Laagdrempelig, empathisch, maar zeker ook een duidelijk en directe manier van communiceren zijn mijn natuurlijke kwaliteiten in werk en leven. 

Het dagelijks met ‘echte’ mensen werken is iets wat mij bijzonder blij en gelukkig maakt binnen dit vakgebied. Minder leuk kan het soms zijn de pijn en het verdriet te ervaren van deze zelfde mensen die in de problemen zitten. Dit is natuurlijk herkenbaar voor mij, maar de oprechte waardering en het gevoel wat mij dit geeft, overstijgt de soms wat sombere kant van dit werk. Voelen en weten werkelijk het verschil te kunnen maken voor andere mensen in positieve zin is onbetaalbaar.

Door mijn jarenlange ervaringsdeskundigheid en de theorie geleerd te hebben die daarbij hoort heb ik de juiste balans gevonden om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen. En mede door de werkervaring die ik nu inmiddels een aantal jaren heb opgedaan maakt dit mij de persoon wie ik nu ben. In mijn optiek is er zonder strijd geen overwinning en is opgeven een no-go!

ADHD
Ik kijk graag naar de positieve kanten van mijn ADHD en het werken met ADHD. Ik waardeer mijn creativiteit en het vermogen om snel te schakelen. Ik heb mijn eigenschappen omarmd en gebruik ze in mijn voordeel, vooral in mijn werk en ondernemerschap.


Individuele begeleiding

Ik geef individuele 1-op-1 begeleiding voor mensen die verslaafd zijn en zij die in herstel zitten. Duidelijk en directe communicatie met een empathische inslag zijn hierin mijn speerpunten. Door mezelf kwetsbaar op te stellen en open te zijn wordt contact maken laagdrempelig. Hierdoor kan ik beter en sneller bij je aansluiten, omdat ik als geen ander begrijp waarom dit belangrijk is.

Nazorg

Na een traject bij mij te hebben afgesloten geef ik nazorg om een duurzaam herstel te kunnen volhouden. Ook na een klinische opname vanuit een (verslavings)kliniek kunnen mensen voor nazorg bij mij terecht. Altijd zal gekeken worden of ook hierbij weer psychologische ondersteuning wenselijk zal zijn. Deze zal dan gegeven worden door één van de ketenpartners van A.J. Verslavingszorg.

Begeleiding voor naasten

Ik begeleid en ondersteun mensen die een verslaafd persoon als relatie hebben. Dit kunnen ouders, broers en zussen, maar ook andere vrienden of familieleden zijn. Deze ondersteuning geef ik individueel, maar ook via een familie programma welke online te volgen is. Deze ondersteuning wordt gegeven in samenwerking met psychologen. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk en noodzakelijk de aandacht voor deze doelgroep is.

Begeleiding zelfhulpgroepen

In het begin van mijn eigen herstelperiode heb ik voor een verslavingsorganisatie zelfhulpgroepen begeleid: zowel fysiek als online. Vanuit mijn eigen herstel weet ik hoe waardevol dit kan zijn.

A.J. Verslavingszorg is voornemens in de nabije toekomst deze vorm van hulp te gaan bieden. Zodra dit gaat gebeuren is dit te lezen op de website.