Zorg krijgen: wie, wat en waar?

Ik heb een zorgvraag

“Ik wil graag aan mijzelf werken, en me ontwikkelen.”
“Ik heb behoefte aan meer sociaal contact, en zoek een plek om vrienden te maken.”
“Ik wil later gaan werken, en heb graag iemand naast me om me te helpen hier naartoe te groeien.”

Alle uitspraken hierboven kunnen de reden zijn dat jij een zorgvraag hebt. Wanneer je je wilt ontwikkelen en hier hulp bij wilt, of op een andere manier ondersteuning nodig hebt, dan heb je een zorgvraag.

Mensen met een zorgvraag komen meestal terecht bij de gemeente. Zij gaan in gesprek met professionals uit het sociaal team of (sociaal) wijkteam, en kijken samen  met hen naar een geschikte manier en plek om de zorgvraag aan te pakken. Heb je een “zware” zorgvraag, en voor lange tijd zorg nodig, dan ga je vaak in gesprek met het CIZ.

Zorg kun je krijgen op een zorginstelling. Het kan ook zo zijn dat jij zorg krijgt bij jou thuis, door een ambulant begeleider of professioneel verzorgende, of dat je op een zorginstelling woont.

waar jij zorg kan krijgen

Klaver4you werkt samen met meerdere zorginstellingen. Dit zijn vrijwel allemaal “kleine” plekken, waar niet heel veel mensen in dienst zijn, en er veel aandacht kan zijn voor jou.

Elke zorginstelling heeft zijn eigen zorgaanbod (wat zij aan zorg kunnen leveren). Dit kan bijvoorbeeld zijn…

  • Dagbesteding op de zorgboerderij of leer-werkplek. Hier kom je in contact met anderen, en leer je door te doen en te oefenen. Ook kun je op sommige plekken een bepaald beroep of opleiding leren.
  • Begeleiding thuis. Een ambulant begeleider komt regelmatig bij je op bezoek, en helpt je bij de zaken waar jij hulp bij wilt. Denk aan het doen van je huishouden, of het leren je administratie bij te houden. Ook kan de begeleider je helpen op het gebied van sociale of emotionele problemen.
  • Logeeropvang op de zorgboerderij. Voor de kinderen en jongeren die soms er even een weekendje uit moeten, en het leuk vinden op een boerderij. Overdag ben je lekker bezig, en ’s avonds blijf je gezellig slapen!
  • Persoonlijke verzorging thuis. Een professioneel verzorgende komt regelmatig bij je thuis om je te ondersteunen, en verzorging aan te bieden wanneer jij dat zelf niet (meer) kan. 

Meer informatie over alle zorginstellingen, en wat zij jou kunnen bieden, vind je op de pagina De zorginstellingen.

Klik hier om te zien waar wij zorg mogen leveren!

zorg via klaver4you

Als zorgvrager kun je zorg krijgen “via Klaver4you”. Dit betekent dat wij jouw aanmelding en indicatie ontvangen, en er voor zorgen dat de zorg netjes aan de zorginstelling wordt uitbetaald. Dit heeft dus niks te maken met hoe de zorg er voor jou uit ziet!

Je wordt gewoon op de zorginstelling zelf aangemeld. Je merkt bijna niks van wat wij voor de zorginstelling doen. Meer informatie over in zorg zijn via Klaver4you vind je in ons infoblad voor de zorgvrager, die je hier kunt openen/ downloaden.

Verder lezen:
Wat is Klaver4you?
De zorginstellingen
Ik heb een klacht!
Contact