Livos Zwolle

Wie?    Lieneke Vos
Wat?    Zelfstandig Zorgverlener
Waar?  Zwolle
Livos Zwolle
In oktober 2014 ben ik gestart met Livos Zwolle, een praktijk voor begeleiding en coaching voor jongeren. Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van meiden van 12+ gericht op het bevorderen van de zelfredzaamheid en sociale ontwikkeling.
Mijn begeleidingsstijl is positief en oplossingsgericht. Ik ben ondernemend en creatief in het op maat af te stemmen van het begeleidingstraject van mijn cliënten. Samen met de jongere zoek ik naar hoe diegene zich wil ontwikkelen en welke doelen en vaardigheden daaraan gekoppeld kunnen worden. Praten, oefenen en doen, vanuit kleine stapjes naar een groot resultaat.
 
Welke zorg bieden we?
 • Individuele begeleiding
 • Studiebegeleiding
 • Coaching
 • Social meetings
Aan wie?

Kinderen en jongeren
Grondslag: GGZ

Informatie over de zorg
Individuele begeleiding
Voor meiden vanaf 12 jaar die wat hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor;
  • Meiden die moeite hebben met eisen die school/opleiding aan hun stelt op gebied van plannen en organiseren, studievaardigheden, sociale omgang.
  • Meiden die weinig aansluiting kunnen vinden met leeftijdsgenoten. Je wil graag sociale contacten, vriendinnetjes maar hoe doe je dat?
  • Meiden die graag praktische vaardigheden willen leren, zoals met het openbaar vervoer reizen, boodschappen doen, eten koken, emails sturen en telefoneren of zich willen voorbereiden op zelfstandig wonen en studeren.
  • Meiden die moeite hebben met invulling van vrije tijd, vaak bezig zijn met hun mobiel, computer, tv.
 • Meiden die het lastig vinden om aan te sluiten bij een (sport)vereniging of club. We kijken wat er nodig is om ergens aan deel te nemen, welke vaardigheden zijn hier voor al ontwikkeld en welke zijn nodig om verder te ontwikkelen?
Studiebegeleiding

Steeds meer jongeren dreigen uit te vallen binnen het huidige onderwijssysteem. Mijn expertise zet ik in als (aanvullende) begeleiding voor jongeren die behoefte hebben aan onderwijs op maat.
Dit kan inhouden; samen huiswerk doornemen, maken, extra instructie om de lesstof beter te begrijpen. Veel aandacht besteed ik ook aan het begrijpend lezen van sommen, opdrachten en teksten. Vaak hebben jongeren met autisme hier moeite mee wat tot frustratie leidt en het onbedoeld verkeerd maken van opdrachten.
Ook vaardigheden die te maken hebben met leren leren, plannen, organiseren van schoolspullen kunnen we oefenen.

Coaching

Op zoek naar iemand die met je meekijkt en denkt, je kan helpen zoeken naar oplossingen, even een steuntje of duwtje in de rug nodig? Niet alleen praten, maar ook (samen) doen!

Social Meetings

Er is vraag naar contact met leeftijdsgenoten maar waar vind ik die meiden met wie ik zou kunnen omgaan? Regelmatig hoor ik dit. Meiden die op zoek zijn naar een maatje om leuke dingen mee te doen, gezellig te kletsen.

Ik wil op Locatie Livos een social meeting functie creëren. Vragen van meiden samen brengen en maatjes matchen. Een plek waar je elkaar kan leren kennen, gezamenlijk eten, wat leuks doen, filmpje kijken, creatief bezig of een spelletje.

Contactgegevens:
Postadres         Hoogstraat 31, 8011 AV Zwolle
Bezoekadres    Het Dominicanenklooster aan de Assendorperdijk 2, 8012 EH Zwolle
Telefoon           06 30403558
E-mail              livos.zwolle@gmail.com