Wagterveld Zorg

Wagterveld zorg
Wie?   Berry Wagterveld
Wat?   Begeleiding en ondersteuning
Waar? Kampen en omgeving
Word je bijna 18 jaar of ben je inmiddels 18 jaar en ben je op zoek naar iemand die je kan helpen om zo zelfstandig mogelijk te worden? Dan is Wagterveld Zorg de juiste organisatie voor jou. Wij leren je om zelfstandig mee te kunnen doen in de maatschappij, met zoveel mogelijk eigen regie over je leven. Denk hierbij aan wonen/kamertraining, werken en het invullen van je vrije tijd.
Welke zorg bieden we?
  • ambulante (woon)begeleiding
  • kamertraining
  • ondersteuning bij wonen, werken en vrijetijdsbesteding
Aan wie?
Leeftijd           (jong)volwassenen
Grondslag      GZ (LVG)
 
Informatie over de zorg

Wonen
Het maakt niet uit waar je op dit moment woont. Wagterveld Zorg kan je helpen om zelfstandig te leren wonen. Om op jezelf te kunnen wonen, zul je een aantal dingen moeten kunnen, zoals:

  • je leefomgeving schoon en leefbaar houden;
  • om kunnen gaan met jouw beschikbare budgetten;
  • om kunnen gaan met de juiste instanties;
  • praktische zaken zoals koken, kleding wassen en boodschappen doen passend bij jouw budget.

Werken/School
Het is belangrijk om de juiste school te volgen die past bij jouw niveau en die weet wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Wagterveld Zorg werkt samen met verschillende scholen en leerbedrijven. Op deze manier kun je in je eigen tempo en met ondersteuning op maat, werken aan jouw opleiding.

Wagterveld Zorg werkt samen met een LVB-gespecialiseerd Jobcoachbedrijf  Van der Horst & Starke (www.vanderhorst-starke.nl). Dit bedrijf helpt jongvolwassen de meest passende werkplek te vinden, met daarbij ondersteuning van professionals die jarenlange ervaring hebben met LVB-problematiek.

Ambulante begeleiding
Woon je al op jezelf en heb je een begeleider nodig die jou maatschappelijk, sociaal en emotioneel kan ondersteunen in het dagelijks leven om de juiste keuzes te maken om prettig en stabiel te leven, dan is ambulante begeleiding een goede vorm van ondersteuning. Samen met jou en je netwerk maken we zorg op maat om jou zo stabiel en prettig mogelijk je leven te kunnen laten leiden.

Zinvol invullen van vrije tijd
Om plezier te houden in je leven is het belangrijk om iets te doen met de vrije tijd die je hebt. Het zinvol invullen van je vrije tijd is een breed begrip. Samen met jou zoeken we naar een passende invulling: Wat vind je leuk om te doen? Wagterveld Zorg heeft een breed netwerk als het gaat om de invulling van je vrije tijd. Het lid worden van een sportclub is een mogelijkheid, maar ook individueel trainen zoals bijvoorbeeld fitness, kickboksen, zwemmen, tennis, volleybal, hockey of basketbal.

Contactgegevens:
Telefoon 06 55174412
E-mail info@wagterveldzorg.nl