Thomashuis Olst

Wie?    Bert en Annelies Boshovenlogo-thomashuis-olst
Wat?    Wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Waar?  Olst

 

 Worksjop Dagbesteding

 

Wij zijn Bert en Annelies Boshoven en samen met ons kleine team van personeel en vrijwilligers runnen wij het dagbestedingsproject Worksjop. Wij hebben beide ruime ervaring in de ondersteuning en het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking, zowel op het gebied van dagbesteding als van begeleid wonen. Naast Worksjop zijn we ook de zorgondernemers van het Thomashuis in Olst. Dit is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen van dezelfde doelgroep.

Welke zorg bieden we?
  • Woonzorg
  • Dagbesteding
Aan wie?
Leeftijd          volwassenen
Grondslag      verstandelijke beperking
 
I
nformatie over de zorg

Wonen
In ons Thomashuis willen wij acht mensen met een verstandelijke beperking een veilig en warm thuis bieden. Omdat wij ook in het pand wonen, kunnen de bewoners de sfeer van het gezinsleven ervaren. Beiden hebben we ruime ervaring in de zorg. Samen zijn we 24 uur per dag beschikbaar om de bewoners aandacht, ondersteuning en begeleiding te bieden.
We houden van een mooi ingericht, gezellig en schoon huis en daar helpen we allemaal aan mee. Ieder draagt zijn steentje bij in het dagelijks leven. We koken samen, hebben allemaal een taak die bij ons past en we houden ook van activiteiten buitenshuis.
Er is een vast team van lieve medewerkers die ons ondersteunen en ook zijn er veel vrijwilligers die dingen met ons ondernemen. Wij kunnen leven zoals wij dat graag willen en onszelf zijn.

Dagbesteding
Werken bij Worksjop dagbesteding is meer dan de dag doorkomen. Bij Worksjop kunnen de deelnemers aan de slag in onze kaarsenmakerij, in de groengroep, de houtgroep of anderszins creatief bezig zijn. Aansluitend bij de mogelijkheden, interesses van de deelnemers en hun wensen, worden verkoopbare producten gemaakt die verkocht worden in de bijbehorende winkel en op verschillende fairs in de omgeving. Daarnaast kunnen de deelnemers ook helpen bij het verzorgen van de dieren. Er is ruimte voor deelnemers van maandag tot vrijdag.

Wij geloven in de kracht van kleinschaligheid. Deelnemers komen goed tot hun recht als de groepen klein zijn. Ook is het voor sommige deelnemers prettiger als er minder prikkels zijn dan in een grote groep. Bij ons is veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht. De nadruk ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit. Er is geen tijdsdruk om producten af te krijgen.

Crea groep
In de crea groep bieden wij dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, die het leuk vinden iets te maken met de handen. Dat kan variëren van kaarsen tot kaarten. Er wordt gekeken naar de wensen, mogelijkheden en vaardigheden van de deelnemer om tot een passend aanbod te komen. Zowel werken in de groep als zelfstandig aan het werk is mogelijk. Het proces van het vervaardigen van bijvoorbeeld een kaars is opgebouwd uit verschillende onderdelen en met de begeleiders wordt gekeken welk onderdeel van de keten uitgevoerd kan worden door de individuele deelnemer. Zo worden gezamenlijk producten tot stand gebracht die voldoening geven.

Groen/hout groep
De deelnemers die van buiten zijn houden, werken over het algemeen in de tuin. We onderhouden de tuin van het Thomashuis, alsmede de moestuin, de kas en soms ook verrichten we tuinwerk voor derden. Ook het dieren verzorgen valt onder deze groep. Er zijn kippen, geiten, schapen, konijnen, varkens en een poes. Bij slecht weer zijn we in de werkplaats binnen en maken we producten van hout. Deze producten worden verkocht in de winkel van Worksjop dagbesteding.
Er wordt gewerkt met voldoende professionele begeleiding zodat er voldoende ingegaan kan worden op de ontwikkeling van de individuele deelnemer. Daarnaast hebben wij een flinke groep vrijwilligers die één of meerdere dagdelen per week komen helpen.
De deelnemers verlenen eigenwaarde aan het feit dat de door hen gefabriceerde producten ook daadwerkelijk verkocht worden in de winkel van Worksjop. Ook de daarbij horende winkel werkzaamheden zijn uitdagend en betekenisvol. Onze creativiteit, vakmanschap en werkwijze vormen het middel om resultaten te behalen. Hierbij streven we kwaliteit binnen haalbare grenzen na. Dit doen we door de deelnemers te observeren, activeren, stimuleren en enthousiasmeren. Ieder ontvangt wat hij/zij nodig heeft om de dag bevredigend door te brengen. Het is de bedoeling dat de deelnemers een goed gevoel hebben bij wat ze maken, kwantiteit is hierbij ondergeschikt aan kwaliteit. Deelnemers krijgen niet alleen ondersteuning van begeleiders, maar ondersteunen ook elkaar!

De producten van Worksjop dagbesteding zijn ook online te bestellen in de webshop!

Contactgegevens:
Thomashuis
Bezoekadres    Wethouder A. G. Dekkerlaan 57, 8121 GB Olst
Telefoon           0570-519890, 06-49834149, 06-20072666
E-mail              olst@thomashuis.nl
Website           http://thomashuizen.nl/olst/home
Worksjop
Bezoekadres    Wethouder A. G. Dekkerlaan 57, 8121 GB Olst
Telefoon           0570-519892
E-mail              worksjop@olst.thomashuis.nl
Website            worksjop-dagbesteding.nl