Samen Krachtig

Wie?   Liza Gerritsen
Wat?   Zelfstandig zorgverlener
Waar? Zwolle

 

Sinds 2016 ben ik gestart met Samen Krachtig. Samen Krachtig is een praktijk voor gezinsondersteuning. Door Samen Krachtig zet ik mij in voor alle gezinnen waarin sprake is van een diagnose bij een kind op het gebied van gedrag, ontwikkeling, ziekte of een licht verstandelijke beperking. Ik doe dat door individuele begeleiding, ouderondersteuning en coaching voor “brusjes” (broertjes en zusjes van het kind met een diagnose). 

Ik ben pedagoog, enthousiast, gepassioneerd, oplossingsgericht en ervaringsdeskundige. Samen zoeken we altijd naar wat het beste past bij iemand, zodat de hulp op maat is. Aandacht, humor, samen doen, “tijd besteden aan” en professionaliteit zijn een aantal woorden die Samen Krachtig omschrijven.

Welke zorg biedt ik?
  • Individuele begeleiding
  • Ouderondersteuning
  • Coaching voor “brusjes”
Informatie over de zorg
Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is er voor ieder kind of jongere die ondersteuning nodig heeft. Dat kan zijn op het gebied van zelfstandigheid vergroten, sociale vaardigheden aanleren, omgaan met je eigen gedrag (bijvoorbeeld autisme of ADHD), het stimuleren van de ontwikkeling of het vinden van je plek in de maatschappij. Ik vind het belangrijk dat we samen kijken naar wat nodig is om doelen te behalen op een eigen tempo. Samen kijken we naar wat al wel goed gaat, om van daaruit verder te bouwen.

Ouderondersteuning

Ouderondersteuning is voor iedere ouder die wel een helpende hand kan gebruiken. Soms is dat een luisterend oor of een advies of juist een plan dat we samen uitzetten om wat verlichting in de situatie te brengen. Samen zoeken we naar kwaliteiten, kijken we naar wat er al goed gaat en zoeken we naar wat nodig is om een stapje verder te komen.

Coaching voor “brusjes” 

Coaching voor “brusjes” is speciaal voor broers en zussen van een kind met een diagnose op gebied van gedrag, ontwikkeling, ziekte of een licht verstandelijke beperking. Als ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed hoe het kan zijn om je aan te moeten passen, jezelf weg te cijferen of je vergeten te voelen. Door een stukje psycho-educatie krijgt de broer of zus meer kennis over het gedrag van zijn of haar broer of zus en wordt het soms makkelijker om met situaties om te gaan. Daarnaast besteden we tijd aan leuke dingen, praten over jezelf en je gezinssituatie en vullen we samen in wat het beste past.

Contactgegevens:
Bezoekadres Westerlaan 51A, Zwolle
Telefoon       06-42058644
E-mail:         samenkrachtig@gmail.com