Actaut (2018)

ActautLogoWie?    Tim Willemsen en Dirk Schakelaar, en hun team van enthousiaste begeleid(st)ers
Wat?    Gespecialiseerde begeleiding aan kinderen en jongeren met autisme
Waar?  Zwolle en Oldebroek (respijtzorg)
Actaut is in 2008 opgericht door Tim Willemsen en Dirk Schakelaar. Vanuit onze gezamenlijke ervaring met autisme zijn wij gestart met het organiseren van dagjes uit voor jongeren meteen autismespectrumstoornis. Inmiddels is Actaut uitgegroeid tot een mooie organisatie die voor iedereen volop mogelijkheden biedt om te leren.
Welke zorg bieden we?
  • Individuele Begeleiding
  • Gezinsbegeleiding
  • Respijtzorg
  • Trajectbegeleiding
  • Groepsbegeleiding
Aan wie?
Leeftijd           kinderen en jongeren
Grondslag      GGZ
 
I
nformatie over de zorg

Actaut wil dat ieder persoon met autisme komt tot zijn recht in de maatschappij. Onze missie is: Leer je eigen koers bepalen.

Dat betekent voor Actaut dat de begeleiding de cliënt helpt te definiëren wie hij is wat hij kan. Actaut stimuleert je te ontdekken wat je kracht is en hoe jij die in kan zetten om in deze maatschappij je plek in te nemen

Individuele begeleiding en gezinsbegeleiding
Individuele begeleiding is gericht op het vergroten van zelfkennis en inzicht bij de cliënt, psycho educatie. De begeleiders van Actaut nemen een vragende houding aan in de gesprekken De begeleiding is niet autoritair, maar wel directief. Door het geven van concrete opdrachten voor thuis of op school wordt de stap gemaakt van inzicht naar werkelijke gedragsverandering.

Respijtzorg
Actaut heeft een breed en gevarieerd zorgaanbod dat op elke individuele cliënt toegespitst is. Respijtzorg geeft thuissituatie de gelegenheid om op adem te komen van de vaak intensieve opvoedingsvraagstukken. In veel gevallen maakt respijtzorg net het verschil tussen een functionerende thuissituatie en een ontwrichte thuissituatie.

Trajectbegeleiding en groepsbegeleiding
Veel van de ontwikkelingsproblemen van kinderen met autisme worden pas zichtbaar in groepen. Immers autisme is een ontwikkelingsstoornis op communicatief/sociaal vlak. Actaut zet het groepsproces in voor ontwikkeling van elk individueel kind.

In de trajectbegeleiding wordt aan de hand van een door Actaut ontwikkeld programma gewerkt aan vaardigheden als koken, telefoneren, maar ook assertiviteit en zelfkennis.

Contactgegevens:
Postadres         Anlosediep 10, 8032 NG Zwolle
Bezoekadres    Brink 10a, 8021 AP Zwolle (op afspraak)
Telefoon           Tim 0614611477
                         Dirk 0614483507
E-mail              info@actaut.nl